Koffer & Blik

Multimediavoorstelling: binnenstebuiten

In de multimediaproductie ‘Binnenstebuiten’ draait het om de belevingswereld van jongeren met en zonder verstandelijke beperking in Amsterdam Zuidoost. Koffer en Blik maakte in samenwerking met regisseur Els Vollmuller en de jongeren filmpjes en geluidsfragmenten voor in de voorstelling. De eigen verhalen van de jongeren vormden de kern en speelden zich af rondom de metro en onder de spotlights.

Smart City. Op zoek naar de slimme burger.

In deze documentaire (2015, 65 min) belicht ik met onderzoeker Dorien Zandbergen de ambitie van een aantal partijen in Amsterdam om een Smart City te worden: een stad waarin slimme technologie ervoor moet zorgen dat deze duurzaam, veilig en comfortabel is en dat burgers invloed op hun omgeving kunnen uitoefenen. De film laat de totstandkoming van deze droom zien, en gaat in op de dilemma’s die zij oproept.

Voor meer informatie of de volledige film zie: Stichting Gr1p

The Sky is the Limit

Hans is fotograaf en heeft een grote interesse in het fotograferen van natuurlandschappen en weersomstandigheden. Voor de campagne ‘positief leven met autisme’ van Voorzet Nederland gingen we een dag met hem op pad.

Peter en de goudsmid

Refrisk vroeg Koffer en Blik een portretserie te maken waarin steeds een ander perspectief centraal zou staan: die van een cliënt, een job coach en een werkgever. Voor deze korte film ging Koffer en Blik een dag langs bij Peter die met zijn job coach werk vond bij een Goudsmid en uitgroeide tot expert in het ontwerpen met de 3D-printer.

Op pad met een jobcoach

Refrisk vroeg Koffer en Blik een portretserie te maken waarin steeds een ander perspectief centraal zou staan: die van een cliënt, een job coach en een werkgever. Voor deze korte film ging Koffer en Blik een dag op pad met job coach Varda.

Een 100% gerecycled garen

In opdracht van Ahrend maakte Koffer en Blik deze korte film over interieurdesign gemaakt van 100% gerecycled garen. Start-up ReBlend onder leiding van Anita de Wit bedacht hiervoor het concept en in samenwerking met Ahrend is in relatief korte tijd een hele pilot-keten op gang gezet om van resttextiel nieuwe interieurdesign te maken.

Binnenstebuiten

In de multimediaproductie ‘Binnenstebuiten’ draait het om de belevingswereld van jongeren met en zonder verstandelijke beperking in Amsterdam Zuidoost. De eigen verhalen van de jongeren vormen de kern en spelen zich af rondom de metro en onder de spotlights.

Peter en de Goudsmid

Refrisk vroeg Koffer en Blik een portretserie te maken waarin steeds een ander perspectief centraal zou staan: die van een cliënt, een job coach en een werkgever. Voor deze korte film ging Koffer en Blik een dag langs bij Peter die met zijn job coach werk vond bij een Goudsmid en uitgroeide tot expert in het ontwerpen met de 3D-printer.

Zwemmen bij Gemeente Amsterdam

Voor de gemeente Amsterdam maakte Koffer en Blik een promofilm om kinderen naar het zwemevenement in Sportfondsenbad Amsterdam-Oost te krijgen.

Kies je sport!

Koffer en Blik maakte voor de gemeente Amsterdam, team sportstimulering, een webfilm over ‘Kies je sport!’: een website met proeflessen voor allerlei sporten voor kinderen van groep 5 t/m 8 in Amsterdam Oost.

Camera: Lotte Haase / Montage: Sara Blom

3D-NLP Bootcamp

Koffer en Blik ging in opdracht van Stichting NLP in de Natuur mee met de tweedaagse 3D-NLP Bootcamp en maakte een kort maar krachtige webfilm over de ervaringen van deelnemers.

Bijlmerbuurtberichten promofilm

Teaser voor Bijlmerbuurtberichten om jongeren op te roepen om deel te nemen aan de workshops en multimediaproductie ‘Binnenstebuiten’.

Stichting Vakantie en Vrije Tijd

Koffer en Blik maakte in opdracht van Voorzet, Stichting Vakantie & Vrije Tijd, een promofilm over hun activiteitenaanbod en ging een dag mee wandelen in het Amsterdamse Bos.

Een beurs plein

In deze debuutdocumentaire (2012, 65 min) breng ik in beeld hoe op 15 oktober 2011 het Beursplein in Amsterdam werd bezet in navolging van Occupy Wall Street. Vanuit het hele land mensen kwamen protesteren tegen de groeiende macht van banken en multinationals en de steeds groter wordende sociaaleconomische ongelijkheid. Strijdvaardigheid, doorzettingsvermogen, ontgoocheling en verdeeldheid volgen elkaar in snel tempo op tot het plein na zeven weken op last van de burgemeester wordt ontruimd.

Beeldvoorbeeldfestival preview (Amsterdam, 2012)
Occupy The Film Festival (New York, 2012)
Nederlands Film Festival (Utrecht, officiële Nederlandse première;
debuutcompetitie, 2012)
ViBGYOR International Film Festival (Kerala, 2013)
OHM Festival (Geestmerambacht, 2013)
Pakhuis de Zwijger (Amsterdam, 2013)
Filmhuis Provadja (Alkmaar, 2013)
Op de Valreep (Amsterdam, 2013)
AT5 (Amsterdam, 2013)

Hoe verzamelt een kunstenaar

Kort portret van kunstenares Saskia Laurant. Dit portret was samen met twee andere portretten van verzamelkunstenaars onderdeel van de Mesdagcollectie in Den Haag.

Camera: Kim Brand / Montage: Sara Blom

Vastgoednomaden

Afstudeerdocumentaire (2009, 30 min) over het fenomeen “antikraakwonen”. Gedurende enkele maanden volg ik twee bewoners in hun woontraject bij een Amsterdams antikraakbureau. De documentaire geeft inzicht in de mogelijkheden en schaduwkanten waar de bewoners mee te maken krijgen.

De Nieuwe Anita, Amsterdam (2009).
RTV Noord Holland (2010)
AT5 (2010)
Transvormersfestival, Voormalig Volkskrantgebouw, Amsterdam (2011)