Koffer & Blik

Koffer & Blik
Mediaproducties

64_2.reblend-foto-model-jurk-vr-hoofd-kopie

100% ReBlend: de zoektocht naar duurzame mode

In deze documentaire gaat start-up ReBlend de confrontatie aan met de grote berg textielafval binnen de kledingindustrie door er nieuwe mode van te maken.

2017 | 51min

Lees meer

04:20

Smart City. Op zoek naar de slimme burger.

In deze documentaire onderzoek ik in samenwerking met antropoloog Dorien Zandbergen de ambitie van een aantal partijen in Amsterdam om een Smart City te worden: een stad waarin slimme technologie ervoor moet zorgen dat deze duurzaam, veilig en comfortabel is en dat burgers invloed op hun omgeving kunnen uitoefenen. De film laat de totstandkoming van deze droom zien, en gaat in op de dilemma’s die zij oproept.

2015 | 65min

Voor meer informatie of de volledige film zie: Stichting Gr1p

Lees meer

00:57

Een beurs plein

In deze debuutdocumentaire breng ik in beeld hoe op 15 oktober 2011 het Beursplein in Amsterdam werd bezet in navolging van Occupy Wall Street. Vanuit het hele land mensen kwamen protesteren tegen de groeiende macht van banken en multinationals en de steeds groter wordende sociaaleconomische ongelijkheid. Strijdvaardigheid, doorzettingsvermogen, ontgoocheling en verdeeldheid volgen elkaar in snel tempo op tot het plein na zeven weken op last van de burgemeester wordt ontruimd.

2012 | 65min

Lees meer