Koffer & Blik

Koffer & Blik
Mediaproducties

Lotte / vrijdag 11 december 2015

Documentaire ‘Anders Kijken’ online

De campagne-documentaire die wij monteerden in opdracht van Broosdoc producties en stichting Al Nisa is nu online te bekijken. In deze documentaire wordt via persoonlijke verhalen laten zien hoe belangrijk het is om melding te doen van (moslim-)discriminatie.

Lotte / woensdag 23 september 2015

Workshopresultaten op het Ambacht in Beeld festival

Workshopresultaten op het Ambacht in Beeld festival

Aankomende zaterdag zijn de filmpjes over ambachtslieden, gemaakt door kinderen uit groep 7 en 8 tijdens de workshops ambachtsfilm, te zien op het Ambacht in Beeld festival.

Overigens zijn er nog veel meer leuke films te zien en workshops te volgen tijdens het festival! Neem vooral een kijkje in het programma.

Lotte / woensdag 23 september 2015

Amsterdam onderweg naar Sail

2,3 miljoen bezoekers trok Sail dit jaar naar Amsterdam. Hoe zorg je ervoor dat die mensen niet allemaal bij dezelfde parkeergarages parkeren? Amsterdam Onderweg speelde daarop in met de Superroute app: een routeplanner voor in de auto die je naar een op dat moment beschikbare parkeerplaats leidt. Koffer en Blik maakte er een filmpje over.

Sara / dinsdag 14 juli 2015

Smart City, op zoek naar de slimme burger

Smart City, op zoek naar de slimme burger

Op 10 september 20:00 aanstaande gaat in Pakhuis de Zwijger de documentaire Smart City, op zoek naar de slimme burger, in première.
Deze productie van filmmaker Sara Blom en onderzoeker Dorien Zandbergen, gaat over de ambitie van een aantal partijen in Amsterdam om een Smart City te worden: een stad waarin slimme technologie ervoor zorgt dat deze duurzaam, veilig en comfortabel is en dat burgers invloed op hun omgeving kunnen uitoefenen. Lees verder

Sara / woensdag 10 juni 2015

Binnenstebuiten

In de multimediaproductie ‘Binnenstebuiten’ draait het om de belevingswereld van jongeren met en zonder verstandelijke beperking in Amsterdam Zuidoost. Hun eigen verhalen vormen de kern en spelen zich af rondom de metro en onder de spotlights. Wat gaat er in hen om terwijl ze op de metro wachten? Welke angsten delen ze voor deze ene keer met een breed publiek onder de spotlights op het podium? Lees verder

01:26