Koffer & Blik

Koffer&Blik
Mediaproducties

Koffer & Blik / dinsdag 25 mei 2021

Voorzet professionals-film

Voorzet is gespecialiseerd in de begeleiding en behandeling van mensen
met een autismespectrumstoornis en wilde graag een korte film
laten maken voor de werving van nieuwe professionals.

Lees verder

09:16

Koffer & Blik / donderdag 12 november 2020

Filmen in Venserpolder

Filmen in Venserpolder

Op 21 maart 2020 zouden Karen en ik in het kader van de Landelijke Opschoondag de eerste filmopnames maken in Venserpolder voor een korte documentaire over een grote ergernis onder bewoners in dit deel van Amsterdam Zuidoost: zwerfafval. Er zouden onder andere twee grote kleurrijke plantenbakken worden onthuld met daarop een gedicht over het schoonhouden van de straten. Bewoners zouden feestelijk samenkomen en activiteiten en gesprekken aangaan over een schone wijk. Maar enkele dagen daarvoor werd een landelijke lockdown aangekondigd en was er van bijeenkomsten, op wat voor manier dan ook, voor een lange tijd geen sprake meer. Zeker twee maanden hadden we geen contact met de bewoners in Venserpolder, tot de eerste versoepelingen zich aandienden.

Lees verder

Koffer & Blik / donderdag 20 februari 2020

Zwerfafval in Venserpolder

In opdracht van Gemeente Amsterdam werkt Koffer en Blik mediaproducties aan een onderzoeksdocumentaire (25min) over zwerfafval in Venserpolder.

Een wandeling door Amsterdam Venserpolder roept een gemengd beeld op: een ruimtelijke indeling, geordende straten en veel groen.

Lees verder

Op 12 oktober is '100% ReBlend: de zoektocht naar duurzame mode' vertoond in OASE, Rotterdam.
In samenwerking met Awearness Kollektif is een programma gemaakt waarbij de zoektocht van start-up Reblend naar duurzame mode een uitgangspunt vormde voor een gesprek tussen Rotterdamse (duurzame) ondernemers en ontwerpers en publiek. Wat is er inmiddels veranderd op het gebied van textiel en mode in Nederland? Welke ontwikkelingen zijn gemaakt en moeten volgens experts nog gemaakt worden? Wat kunnen mensen zelf doen om hier aan bij te dragen?
Het programma werd ingeleid met een modeshow op straat waarbij mode van diverse Rotterdamse ontwerpers en start-ups werd getoond.

Koffer & Blik / vrijdag 11 januari 2019

Impressie Osteopathie

Een korte impressie van het vakgebied osteopathie bij het Integraal Medisch Centrum in Amsterdam.

03:21