Koffer & Blik

Koffer&Blik
Mediaproducties

Koffer & Blik / dinsdag 1 maart 2022

‘Fenix gekooid: een community in lockdown’

‘Fenix gekooid: een community in lockdown’

In deze documentaire (54 minuten) portretteer ik ruim een jaar lang mijn medebewoners- en ondernemers in appartementencomplex Fenix I, gedurende het eerste jaar van de pandemie.

Appartementencomplex Fenix I op Katendrecht was nog maar nét omgebouwd van een oude opslagloods tot een vernieuwend woon- werkcomplex toen de coronapandemie uitbrak en Nederland in lockdown ging.

In en rond de Fenix ontstonden allerlei initiatieven in reactie op de lockdown. Een vioolconcert in de binnentuin, een creatieve uitverkoop van een net ingekochte voorraad wijn voor een Proeflokaal aan de voet van de Fenix. Deze intitiatieven vormde voor mij de aanleiding om te gaan filmen.

Lees verder

Koffer & Blik / dinsdag 25 mei 2021

Voorzet professionals-film

Voorzet is gespecialiseerd in de begeleiding en behandeling van mensen
met een autismespectrumstoornis en wilde graag een korte film
laten maken voor de werving van nieuwe professionals.

Lees verder

09:16

Koffer & Blik / donderdag 12 november 2020

Filmen in Venserpolder

Filmen in Venserpolder

Op 21 maart 2020 zouden Karen en ik in het kader van de Landelijke Opschoondag de eerste filmopnames maken in Venserpolder voor een korte documentaire over een grote ergernis onder bewoners in dit deel van Amsterdam Zuidoost: zwerfafval. Er zouden onder andere twee grote kleurrijke plantenbakken worden onthuld met daarop een gedicht over het schoonhouden van de straten. Bewoners zouden feestelijk samenkomen en activiteiten en gesprekken aangaan over een schone wijk. Maar enkele dagen daarvoor werd een landelijke lockdown aangekondigd en was er van bijeenkomsten, op wat voor manier dan ook, voor een lange tijd geen sprake meer. Zeker twee maanden hadden we geen contact met de bewoners in Venserpolder, tot de eerste versoepelingen zich aandienden.

Lees verder

Koffer & Blik / donderdag 20 februari 2020

Zwerfafval in Venserpolder

In opdracht van Gemeente Amsterdam werkt Koffer en Blik mediaproducties aan een onderzoeksdocumentaire (25min) over zwerfafval in Venserpolder.

Een wandeling door Amsterdam Venserpolder roept een gemengd beeld op: een ruimtelijke indeling, geordende straten en veel groen.

Lees verder

Op 12 oktober is '100% ReBlend: de zoektocht naar duurzame mode' vertoond in OASE, Rotterdam.
In samenwerking met Awearness Kollektif is een programma gemaakt waarbij de zoektocht van start-up Reblend naar duurzame mode een uitgangspunt vormde voor een gesprek tussen Rotterdamse (duurzame) ondernemers en ontwerpers en publiek. Wat is er inmiddels veranderd op het gebied van textiel en mode in Nederland? Welke ontwikkelingen zijn gemaakt en moeten volgens experts nog gemaakt worden? Wat kunnen mensen zelf doen om hier aan bij te dragen?
Het programma werd ingeleid met een modeshow op straat waarbij mode van diverse Rotterdamse ontwerpers en start-ups werd getoond.