Koffer & Blik

Koffer&Blik
Mediaproducties

Sara / donderdag 19 december 2013

Amsterdam West op de planken

Amsterdam West op de planken

Door Sara

Ongeveer een half jaar geleden werd ik benaderd door theaterdocent Els Vollmuller met de vraag of ik mee wilde werken aan community theaterproject "Buurtberichten". Ik had eerder met veel plezier gewerkt aan de combinatie van film en theater maar deze voorstelling zou extra bijzonder worden. De groep spelers, tien buurtbewoners uit Amsterdam West, zou bestaan uit mensen met en zonder verstandelijke beperking.

Lees verder

Sara / vrijdag 1 november 2013

Blue Hair Blues..Elvis Is Back.

Blue Hair Blues..Elvis Is Back.

Door Sara

Wederom schittert Elvis Presley in een van mijn blogs. De aanleiding is de nieuwste avond van Open Mind Rotterdam met het thema: “de ontdekking van je leven, je liefde”. Deze redelijk nieuwe organisatie biedt een verrassend podium aan allerlei groepen en individuen met als doel onverwachte maatschappelijke dwarsverbanden te creëren. Vaak in debatvorm maar tijdens de meest recente avond draaide het om een film die door verschillende mensen werd ingeleid. De film betrof zwaargewicht “La vie d’Adele”, een magnifiek meesterwerk over een jonge vrouw die ontdekt dat ze op vrouwen valt en snel daarna de kans krijgt om zichzelf volledig in de liefde te ontdekken.

Lees verder

Op woensdagavond 9 oktober 20:00 wordt "Een beurs plein" vertoond in filmhuis Provadja (Alkmaar) met na afloop interessante sprekers.

Het is bijna twee jaar geleden dat Occupy wereldwijd van start ging. Wat is er van de beweging en haar gedachtegoed overgebleven? Wat is de impact geweest op de financiële sector? Is er wezenlijk iets veranderd of stevenen we met de huidige ontwikkelingen op een nieuwe crisis af? We spreken op deze avond met Sara Blom, maker van “Een beurs plein”, Anita de Wit, verbonden aan “Economy Transformers” en Owen de Vries, auteur van het binnenkort te verschijnen boek “Heartful Banking”. Alle drie spreken vanuit hun eigen vakgebied, ervaring en visie en gaan naar aanleiding van de film met elkaar en het publiek in gesprek over de impact van Occupy en de huidige stand van zaken binnen de financiële sector.

Lees verder

Koffer & Blik / zondag 29 september 2013

Back to reality – cursus bij de Volksuniversiteit

Vanaf 1 november geeft Lotte gedurende 5 avonden een cursus over de geschiedenis van de documentaire bij de Volksuniversiteit op de Rapenburgerstraat in Amsterdam. Inschrijven kan vanaf nu! Klik op de gele knop onderaan de pagina in de link.

Lees verder

De documentaire 'Een beurs plein' (2012, 65 minuten) van Sara Blom wordt op donderdag 12 september om 20:00 vertoond in Pakhuis de Zwijger.
Met na afloop de lezing The Will of the Many: How the Alterglobalization Movement is Changing the Face of Democracy van antropoloog Marianne Maeckelberg en Q&A met documentairemaakster Sara Blom
Moderator: Rivke Jaffe

Klik HIER voor meer informatie