Koffer & Blik

Koffer&Blik
Mediaproducties

Koffer & Blik / maandag 8 oktober 2018

‘Levenslasst en ons ongemak’ [2018 | 34min]

‘Levenslasst en ons ongemak’ [2018 | 34min]

Het CCE wordt met regelmaat geconfronteerd met aanmeldingen van mensen met een vorm van autisme en een doodswens. Een CCE-coördinator gaat in zo’n situatie met de cliënt en alle betrokkenen op zoek naar ruimte om te werken aan een levensperspectief. Dit zijn vaak ingewikkelde en beladen situaties waar nog weinig handvatten voor zijn. 'ASS' staat voor Autisme Spectrum Stoornissen.

De wens ontstond om de ervaringen in een intern creatief proces te onderzoeken en in beeld brengen. In samenwerking met acteurs werken drie coördinatoren in de film aan het uitbeelden van praktijksituaties. Het doel van de film is om andere zorgprofessionals te inspireren en bij te dragen aan mogelijkheden voor zelfreflectie en uitwisseling met betrekking tot situaties in hun eigen werk.

Indien u de film zou willen zien of willen vertonen in het kader van een specifiek zorgvraagstuk kunt u contact opnemen met het Centrum voor Consultatie en Expertise door te mailen naar communicatie@cce.nl. Indien u de film zou willen zien als voorbeeld van de mogelijkheid om een zorgvraagstuk naar een film te vertalen kunt u met mij contact opnemen door te mailen naar info@kofferenblik.nl. Ik zal u dan, na overleg met het CCE, een digitale privélink sturen naar de film.