Koffer & Blik

Koffer&Blik
Mediaproducties

Koffer & Blik / donderdag 12 november 2020

Filmen in Venserpolder

Filmen in Venserpolder

Op 21 maart 2020 zouden Karen en ik in het kader van de Landelijke Opschoondag de eerste filmopnames maken in Venserpolder voor een korte documentaire over een grote ergernis onder bewoners in dit deel van Amsterdam Zuidoost: zwerfafval. Er zouden onder andere twee grote kleurrijke plantenbakken worden onthuld met daarop een gedicht over het schoonhouden van de straten. Bewoners zouden feestelijk samenkomen en activiteiten en gesprekken aangaan over een schone wijk. Maar enkele dagen daarvoor werd een landelijke lockdown aangekondigd en was er van bijeenkomsten, op wat voor manier dan ook, voor een lange tijd geen sprake meer. Zeker twee maanden hadden we geen contact met de bewoners in Venserpolder, tot de eerste versoepelingen zich aandienden.

Lees verder

Koffer & Blik / donderdag 20 februari 2020

Zwerfafval in Venserpolder

In opdracht van Gemeente Amsterdam werkt Koffer en Blik mediaproducties aan een onderzoeksdocumentaire (25min) over zwerfafval in Venserpolder.

Een wandeling door Amsterdam Venserpolder roept een gemengd beeld op: een ruimtelijke indeling, geordende straten en veel groen.

Lees verder