Koffer & Blik

Koffer&Blik
Mediaproducties

De verbeelding van het bijzondere in het alledaagse en het alledaagse in het bijzondere.

Over Koffer en Blik mediaproducties

Onze specialiteit is sociale vraagstukken op een empathische manier zichtbaar maken door middel van film. We belichten verhalen van binnenuit met aandacht voor verschillende perspectieven.

We maken films in opdracht van gemeenten, maatschappelijk georiënteerde bedrijven, kunstinstellingen en stichtingen voor bijvoorbeeld presentatie(s) op een website, een kunstexpositie of events zoals congressen, seminars en inspiratiebijeenkomsten. Een filmproductie kan gaan om een verhaal dat moet worden overgebracht naar de achterban maar ook om de verkenning van een sociaal vraagstuk binnen de organisatie zelf. Samen met de opdrachtgever bekijken we per project wat de beste vertelvorm en lengte is.

Over Sara Blom

In mijn documentaires belicht ik actuele maatschappelijke thema’s aan de hand van persoonlijke en lokale verhalen. Gedurende mijn studie culturele antropologie aan de Universiteit van Amsterdam en de master visuele antropologie aan de Universiteit Leiden ontwikkelde ik een bijzondere interesse in samenlevingsvormen en kleine gemeenschappen. Een lokale arena die ogenschijnlijk alledaags is en toch bijzonder blijkt te zijn. Of een bijzondere plek of gebeurtenis waar in de basis altijd menselijke verhoudingen, emoties en een tijdsgeest achter schuilgaan. Verlangens, angsten, verdriet maar ook humor. Met een observerende, minimalistische en intieme filmstijl breng ik een verhaal vaak over een langere periode in beeld.

Werkwijze

Als u zich oriënteert op de mogelijkheden van een opdrachtfilm gaan we graag met u in gesprek. U kunt ons bellen, mailen of het contactformulier invullen op de contactpagina. Een eerste kennismakingsgesprek waarin we de mogelijkheden verkennen is vrijblijvend en kan telefonisch maar ook live.